Skip to main content

Webdesign

Wat is webdesign?

Webdesign verwijst naar alles wat met het ontwerp van een website te maken heet, met andere woorden: hoe websites juist worden weergegeven aan de bezoeker. Webdesign heeft voornamelijk te maken met de gebruikerservaring en minder met de softwareontwikkeling van een website. Vroeger was webdesign voornamelijk gericht op het ontwerp van websites voor dekstop browsers, sinds 2010 is het ontwerp voor mobiele en tablet browsers echter steeds belangrijker geworden. Sinds 2020 ligt het gemiddeld aantal mobiele bezoekers zelfs hoger dan dat van desktop browser en zijn zij dus de belangrijkste doelgroep in het ontwerp van een website geworden.

Waarom is webdesign belangrijk?

Een goed ontworpen website kan helpen bij het vormen van een goede indruk bij potentiële klanten. Het kan u ook helpen om meer conversies te genereren. Maar wat nog belangrijker is, het biedt een goede gebruikerservaring en helpt de bezoekers van uw website om deze gemakkelijk te openen en te navigeren.

Portfolio - Webdesign

Inmiddels hebben we al de nodige projecten rond Webdesign gedaan. Hieronder vindt je hier een selectie van terug.

Nieuw website voor De Kaboutertjes

Nieuw website voor De Kaboutertjes

De kaboutertjes is een kinderdagverblijf dat sinds 1989 erkend en gesubsidieerd is door Kind & Gezin. Zij bieden dagelijks opvang aan 48 voltijdse kinderen van 0 jaar tot ze naar de kleuterschool gaan.

Kostprijs: € 3250

Nieuw website voor Huis van het Kind - Storzo

Nieuw website voor Huis van het Kind - Storzo

Bij Huis van het Kind kan je terecht met al je vragen over het grootbrengen van je kind. Verder kan je er ook andere ouders ontmoeten, tips uitwisselen, spelen met andere kinderen en workshops volgen.

Kostprijs: € 2250

Nieuw website voor Kantoor Germeau

Nieuw website voor Kantoor Germeau

Kantoor Germeau is een zelfstandig Crelan bankkantoor en onafhankelijke verzekeringsmakelaar. Met meer dan 30 jaar ervaring in bank- en verzekeringsbemiddeling loodsen zij u door dit snel veranderende landschap.

Kostprijs: € 1250

Nieuwe Webshop voor DippyTee

Nieuwe Webshop voor DippyTee

Het idee voor DippyTee is ontstaan vanuit de ondernemingsgeest van enkele vrienden. Ze wilden een betrouwbare webshop bieden met grappige, originele en kwaliteisvolle t-shirts aan democratische prijzen.

Kostprijs: € 7500

Nieuwe website voor CV-Degeneffe

Nieuwe website voor CV-Degeneffe

Zoekt u een erkende installateur voor uw sanitair of centrale verwarming? Zoek dan niet verder want bij CV-Degeneffe zijn ze er om al deze problemen samen met u op te lossen.

Kostprijs: € 1250

Nieuwe website voor Apotheek Froyen

Nieuwe website voor Apotheek Froyen

Bij Apotheek Froyen kan men al sinds 1978 terecht voor een gezonde, welgemeende goede raad. Al twee generaties lang proberen ze een aanspreekpunt te zijn voor de patiënten die hier zonder enige drempel binnenstappen.

Kostprijs: € 1250

Blog

Enkele van onze recente blog artikelen.

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console

Google Search Console is een gratis applicatie van Google. Met deze tool kun je als website eigenaar de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en controleren. In dit artikel leggen we je uit wat Google Search Console is en hoe je ermee aan de slag kan gaan.

Lees het artikel
Tips om je website sneller te maken

Tips om je website sneller te maken

Een trage website zorgt voor een negatieve ervaring voor je bezoekers en zal rechtstreeks leiden tot een lagere positie in de Google zoekresultaten. Met de tips in dit artikel kan je zelf je website sneller maken.

Lees het artikel
De snelheid van je website meten

De snelheid van je website meten

Is mijn website snel genoeg? Het is een vraag die we bij DESIGN8 zo nu en dan krijgen. In het volgende artikel bespreken we 2 gratis tools waarmee je dit zelf kan meten en geven we je aan hoe je deze cijfers kan interpreteren.

Lees het artikel