Skip to main content

Zoekmachine optimalisatie

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of SEO (Search Engine Optimization), eenvoudig gezegd is dit het proces van het verbeteren van je website om de zichtbaarheid voor relevante zoekopdrachten te vergroten. Hoe hoger uw pagina's scoren in de resultaten van een zoekmachine, hoe beter deze zichtbaar zijn en hoe groter dus de kans dat u de aandacht trekt van potentiële klanten.

Hoe werkt SEO?

Zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo gebruiken een bots, ook wel crawler genoemd om pagina's op het internet te doorzoeken. Deze bots zijn voortdurend bezig met van site naar site te gaan terwijl ze informatie over de pagina's die ze tegenkomen verzamelen en opslaan in hun index. Vervolgens analyseren de zoekmachines de pagina's in hun index volgens bepaalde algoritmes. Ze houden hierbij rekening met honderden verschillende factoren die de uiteindelijke rangschikking in de zoekresultaten voor een bepaalde zoekopdracht zullen bepalen.

Waarom is SEO belangrijk?

Zoekmachines proberen aan de hand van hun algoritmes voor elke website die ze tegenkomen te bepalen of deze een goed antwoord biedt op de voorgeschotelde zoekopdracht. Vervolgens sorteert de zoekmachine alle websites met bovenaan het meest relevante resultaat.

Meer dan 31% van de gebruikers van zoekmachines klikken op het resultaat op de 1e plaats en meer van 70% klikt op een link uit de top 5 van zoekresultaten. Bedrijven die dus in deze top 5 van zoekresultaten staan kunnen profiteren van een zeer grote toename in organisch zoekverkeer.

Portfolio - Zoekmachine optimalisatie

Inmiddels hebben we al de nodige projecten rond Zoekmachine optimalisatie gedaan. Hieronder vindt je hier een selectie van terug.

Nieuw website voor De Kaboutertjes

Nieuw website voor De Kaboutertjes

De kaboutertjes is een kinderdagverblijf dat sinds 1989 erkend en gesubsidieerd is door Kind & Gezin. Zij bieden dagelijks opvang aan 48 voltijdse kinderen van 0 jaar tot ze naar de kleuterschool gaan.

Kostprijs: € 3250

Nieuwe Webshop voor DippyTee

Nieuwe Webshop voor DippyTee

Het idee voor DippyTee is ontstaan vanuit de ondernemingsgeest van enkele vrienden. Ze wilden een betrouwbare webshop bieden met grappige, originele en kwaliteisvolle t-shirts aan democratische prijzen.

Kostprijs: € 7500

Nieuwe website voor CV-Degeneffe

Nieuwe website voor CV-Degeneffe

Zoekt u een erkende installateur voor uw sanitair of centrale verwarming? Zoek dan niet verder want bij CV-Degeneffe zijn ze er om al deze problemen samen met u op te lossen.

Kostprijs: € 1250

Blog

Enkele van onze recente blog artikelen.

Wat is Google Search Console

Wat is Google Search Console

Google Search Console is een gratis applicatie van Google. Met deze tool kun je als website eigenaar de aanwezigheid van je website in de zoekresultaten van Google bijhouden en controleren. In dit artikel leggen we je uit wat Google Search Console is en hoe je ermee aan de slag kan gaan.

Lees het artikel
Tips om je website sneller te maken

Tips om je website sneller te maken

Een trage website zorgt voor een negatieve ervaring voor je bezoekers en zal rechtstreeks leiden tot een lagere positie in de Google zoekresultaten. Met de tips in dit artikel kan je zelf je website sneller maken.

Lees het artikel
De snelheid van je website meten

De snelheid van je website meten

Is mijn website snel genoeg? Het is een vraag die we bij DESIGN8 zo nu en dan krijgen. In het volgende artikel bespreken we 2 gratis tools waarmee je dit zelf kan meten en geven we je aan hoe je deze cijfers kan interpreteren.

Lees het artikel