De snelheid van je website meten

De snelheid van je website meten

Pieter Degeneffe
Pieter Degeneffe
Geschreven op 18/07/22
Samenvatting:

Volgens recente cijfers van Google verlaat meer dan 50% van de gebruikers een pagina wanneer deze niet binnen de 3 seconden is ingeladen. Je hebt er dus alle belang bij om ervoor te zorgen dat je website snel is, maar hoe meet je de snelheid van je website? De volgende 2 gratis tools geven je meer inzicht in hoe je website presteert.

Google PageSpeed Insights

Als je de snelheid van je website wilt verbeteren om hoger te scoren in Google, wie kan je dan beter zeggen welke snelheden zij hanteren dan Google zelf? Google heeft een platform gemaakt waarmee je de snelheid van je website kan testen. Daarnaast geeft Google PageSpeed Insights zeer goede suggesties over hoe je je website kan optimaliseren en de snelheid verhogen.

Google PageSpeed Insights zal je website zowel voor mobiel als voor dekstop een score op 100 geven. Hoe hoger de score, hoe beter de performantie van je website. Bij DESIGN8 streven we naar een minimale score van 80/100 voor al onze websites op zowel mobiel als desktop. Wil je liever de effectieve laadtijden in seconden zien? Gebruik dan onze volgende tool Pingdom.

Ga naar Google PageSpeed Insights

Pingdom Website Speed Test

Pindom is een zeer populair alternatief op PageSpeed Insights. Een voordeel is dat je zelf het land van je test kan kiezen waardoor je vanop verschillende locaties kan controleren wat de effectieve snelheid van je website is.

Net zoals bij PageSpeed Insights zal je in PingDom na de test ook een performance cijfer op 100 te zien krijgen. Daarnaast krijg je ook een lijst met mogelijk verbeterpunten en kan je alle achterliggende website requests in een waterval weergave bekijken. Hiermee kan je heel snel achterhalen of er een specifiek request is dat meer tijd in beslag neemt.

Ga naar Pingdom Website Speed Test

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis nooit meer het laatste nieuws, trends en waardevolle inzichten op het gebied van webdesign, webdevelopment en e-commerce consultancy! Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates en tips rechtstreeks in je inbox.