Waarom het tijd is om je Drupal 7 website te upgraden

Waarom het tijd is om je Drupal 7 website te upgraden

Pieter Degeneffe
Pieter Degeneffe
Geschreven op 28/07/23
Samenvatting:

Is je website nog steeds gebouwd op Drupal 7? Het is tijd om te upgraden. Ontdek de voordelen van het overstappen op een nieuwere Drupal-versie en waarom het cruciaal is voor je online succes.

Intro

Als je website momenteel op Drupal 7 draait, is het tijd om na te denken over een upgrade. In deze blogpost zullen we de redenen onderzoeken waarom het nu het perfecte moment is om je Drupal 7-website te upgraden.

Einde van de levensduur van Drupal 7

Allereerst is het belangrijk om te beseffen dat de officiële ondersteuning voor Drupal 7 in november 2022 eindigde. Hoewel er nog steeds verlengde ondersteuning is van derden tot november 2025, is het belangrijk om je voor te bereiden op de toekomst. Zonder officiële ondersteuning van Drupal zelf, wordt het steeds moeilijker en duurder om je website veilig en up-to-date te houden.

Verbeterde prestaties en efficiëntie

De nieuwere versies van Drupal, met name Drupal 9, bieden een breed scala aan prestatieverbeteringen ten opzichte van Drupal 7. Dit omvat alles van snellere laadtijden tot efficiëntere code. Door je website te upgraden, kun je profiteren van deze verbeteringen, wat een positief effect kan hebben op je SEO-score en de algemene gebruikerservaring.

Verbeterde functionaliteit

Met de nieuwste versies van Drupal krijg je toegang tot een veel grotere verscheidenheid aan functionaliteiten. Drupal 9, bijvoorbeeld, heeft een verbeterd systeem voor contentbeheer, geavanceerde multilinguale mogelijkheden en uitgebreide media-ondersteuning. Dit kan helpen om de functionaliteit van je website te verbeteren en kan een positieve impact hebben op je bedrijfsresultaten.

Betere beveiliging

Beveiliging is een van de belangrijkste overwegingen voor elke websitebeheerder. De nieuwere versies van Drupal hebben verbeterde beveiligingsmaatregelen ingebouwd om je website te beschermen tegen de steeds veranderende landschap van online bedreigingen. Door je Drupal 7 website te upgraden, kun je er zeker van zijn dat je gebruikmaakt van de nieuwste beveiligingstechnologieën en -praktijken.

Minder afhankelijkheid van plug-ins

In Drupal 7 waren plug-ins vaak nodig om de gewenste functionaliteit te bereiken. Met Drupal 8 en 9 zijn veel van deze functies echter ingebouwd in de kern van het systeem. Dit betekent minder onderhoud, minder compatibiliteitsproblemen en een soepelere, betrouwbaardere gebruikerservaring.

Gemakkelijkere upgrades in de toekomst

Het upgrade proces is veel eenvoudiger geworden met de nieuwste versies van Drupal. In plaats van grote, mogelijk storende upgrades zoals die van Drupal 7 naar 8, maakt Drupal nu gebruik van een continu upgrade systeem. Dit betekent dat toekomstige upgrades sneller, eenvoudiger en minder verstorend zullen zijn.

Conclusie

Het is duidelijk dat er veel goede redenen zijn om te overwegen je Drupal 7-website nu te upgraden. Niet alleen zul je profiteren van verbeterde prestaties, functionaliteit en beveiliging, maar je zult ook voorbereid zijn op de toekomst als Drupal 7 uiteindelijk zijn einde van de levensduur bereikt.

Bij DESIGN8 begrijpen we dat het upgraden van je website een grote onderneming kan zijn, en we zijn hier om je te helpen. We zijn gespecialiseerd in webdesign, web development en e-commerce consultancy en hebben uitgebreide ervaring met Drupal. We kunnen je door het upgrade proces leiden, zorgen voor een soepele overgang en ervoor zorgen dat je het meeste haalt uit de nieuwste functies en mogelijkheden van Drupal.

Als je nog vragen hebt over het upgraden van je Drupal 7-website, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je te helpen en kijken uit naar de kans om samen te werken aan het succes van je website.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis nooit meer het laatste nieuws, trends en waardevolle inzichten op het gebied van webdesign, webdevelopment en e-commerce consultancy! Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates en tips rechtstreeks in je inbox.