Drupal vs WordPress: waarom wij voor Drupal kiezen als CMS

Drupal vs WordPress: waarom wij voor Drupal kiezen als CMS

Pieter Degeneffe
Pieter Degeneffe
Geschreven op 10/08/23
Samenvatting:

In de wereld van webdesign en -ontwikkeling staan twee CMS-giganten tegenover elkaar: Drupal en WordPress. Beide zijn populair, maar waarom kiezen wij bij DESIGN8 overtuigend voor Drupal? In dit artikel duiken we dieper in de vergelijking en onthullen we de voordelen die Drupal onze klanten biedt.

Intro

Wanneer je overweegt een website te bouwen of je huidige website een make-over wilt geven, is de keuze voor het juiste Content Management System (CMS) een van de belangrijkste beslissingen. Als web bureau krijgen wij vaak de vraag welk CMS het beste is. Drupal en WordPress zijn twee van de meest populaire systemen, en hoewel beide hun eigen sterke punten hebben, hebben wij een duidelijke voorkeur voor Drupal. In dit artikel leggen we uit waarom.

Flexibiliteit en schaalbaarheid

Het eerste wat opvalt aan Drupal is de enorme flexibiliteit en schaalbaarheid. Hoewel WordPress oorspronkelijk is ontworpen als een blogging-platform en in de loop der jaren is geëvolueerd naar een meer veelzijdig CMS, is Drupal vanaf het begin ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Dit betekent dat je een op maat gemaakte website kunt bouwen die precies aan je behoeften voldoet, ongeacht hoe complex of eenvoudig die zijn.

Beveiliging

In de digitale wereld van vandaag is beveiliging een topprioriteit. Drupal heeft hier een sterke reputatie in. Met een actieve community die zich bezighoudt met het opsporen en dichten van beveiligingslekken, ben je met Drupal verzekerd van een veilig platform. Hoewel WordPress ook veel aandacht besteedt aan beveiliging, zijn de talrijke plugins die beschikbaar zijn voor WordPress vaak een doelwit voor hackers.

Community en modules

De Drupal-community is er een van passie en toewijding. Er zijn duizenden gratis modules beschikbaar die je kunt gebruiken om de functionaliteit van je website uit te breiden zonder een regel code te hoeven schrijven. En als er geen module is die precies doet wat je wilt, is er altijd wel een Drupal-ontwikkelaar die je kan helpen.

Multisite-functies

Voor bedrijven met meerdere merken of websites is Drupal's multisite-functionaliteit een godsgeschenk. Je kunt meerdere websites beheren vanuit één Drupal-installatie, wat zowel tijd als geld bespaart.

Maatwerk en integratie

Wil je een unieke website die zich onderscheidt van de rest? Met Drupal is maatwerk een fluitje van een cent. Bovendien is de integratie met derden, zoals CRM-systemen, e-commerce platforms en meer, naadloos en efficiënt.

Prestatie en snelheid

Snelheid is essentieel voor een goede gebruikerservaring en SEO. Drupal websites zijn geoptimaliseerd voor snelle laadtijden, zeker wanneer ze correct zijn geconfigureerd en gehost.

Waarom niet WordPress?

Dit betekent niet dat WordPress geen goede keuze is. Voor bloggers en kleinere websites kan WordPress een uitstekende optie zijn. Echter, voor complexere, grootschalige projecten en bedrijven die een unieke, op maat gemaakte website willen, is Drupal vaak de betere keuze.

Conclusie

Het kiezen van een CMS is geen one-size-fits-all beslissing. Het hangt allemaal af van je behoeften, je budget en je toekomstvisie voor je website. Bij DESIGN8 hebben we ervaring met zowel Drupal als WordPress, maar kiezen we vaak voor Drupal vanwege de bovenstaande redenen.

Heb je hulp nodig bij het kiezen van het juiste CMS of wil je meer weten over Drupal? Neem dan contact met ons op. Overweeg je een nieuwe website of wil je overstappen naar Drupal? Vraag een vrijblijvende offerte aan en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Mis nooit meer het laatste nieuws, trends en waardevolle inzichten op het gebied van webdesign, webdevelopment en e-commerce consultancy! Schrijf je vandaag nog in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates en tips rechtstreeks in je inbox.